2014/10/08

Trupintas pyragas su obolių koše

Šį kartą užsimanėm kažko greito ir super paprasto.
Kepsim pyragą iš to ko kiekvienuose namuose visada būna po ranka.
Mums reikės:
500 g miltų,
250 g cukraus,
200 g sviesto (arba margarino),
3 kiaušinių,
1/2 pakelio kepimo miltelių (50g)
500 ml uogienės (šiuo atveju uobuolienės, bet tinka ir kitokios uogienės)
Gaminam:
Miltus permaišome su kepimo milteliais kad tolygiai pasiskirstytų.
Cukrų, kiaušinius ir sviestą sudedame į vieną indą ir plakame kol pasidaro puri ir vientisa masė. Aš kaip visada kad lengviau būtų plakti, sviestą ištirpdžiau mikrobangėje.
Viską sudedame į vieną indą ir gerai išmaišome. Tešla tampa puri ir šiek tiek limpanti prie rankų. Dedame viską į šaldytuvą. Po valandos išimame ir tešlą padaliname į dvi dalis.
Išklojame kepimo formą kepimo popieriumi. Puse tešlos sutarkuojame su burokine tarka į skardą. Ant viršaus paskirstome visą uogienę. Sutarkuojame visą likusią tešlą.
Kepame orkaitėje kol gražiai pagels.
Skanaus!
P.S. žiauriai skanu su šaltu pienu ;) mmm

Komentarų nėra: