2014/10/06

Nėščios moters priežiūra Kėdainių poliklinikoje

Nėščia moteris
Sveika liaudis.
Šį kartą norėčiau pasidalinti patirtimi gydant nėščią moterį, t.y. savo žmoną.
Situacija tokia jog jau mėnesį kaip žmona serga. Viskas prasidėjo nuo to, jog tiesiog tvarkėme kieme mašiną ir ją perpūtė vejas ir prasidėjo sloga. Tuo metu nebuvo kada gydytis nes išvykome atostogų ir taip gavosi jog kaip ir nesigydėme. Tiksliau gydėmės vaikiškai sirupais nuo slogos ir kosulio.
Grįžome po atostogų ir nuvažiavome pas savo šeimos gydytoją į Kėdainių polikliniką. Belaukiant eilėje žmonai pasidarė bloga ir męs bėgte, beveik ant rankų įpuolėme pas gydytoją atsigulėme ant kušetės. Šeimos gydytoja persigandusi pribėgo pažiūrėti kas darosi. Patikrino spaudimą, iškvietė darbuotoją kuri vietoje padarė EKG, ir išsiuntė mus pasidaryti bendrą kraujo tyrimą, bei davė ekstra siuntimą pas vidaus ligų gydytoją, beje skyriaus vedėją.
Šeimos gydytojos seselė suorganizavo mums ratukus ir su jais iškeliavome pas vidaus ligų gydytoją. Belaukiant ten pasidarė bloga ir nuvažiavome į priėmimą. Priėmime pažiūrėjo, jog žemas cukraus kiekis kraujyje. Paskyrė susilašinti gliukozės tirpalo lašelinę ir taip pakelti cukrų. Sulašėjo. Galvojom kad gal guldys ar ką.. jokių tyrimų, jokių.. žodžiu nieko. Grįžome toliau laukti pas vidaus ligų gydytoją. Sulaukėme! Valio męs išgelbėti.
Deja. Pažiūrėjo, paniurnėjo. Parašė atsakymą šeimos gydytojai: "ligonė sveika, rekomenduoju gydytis šiltu pienu". Vyriausia vidaus ligų gydytoja! Blyn.
Grįžtam namo.
Kitą dieną keliaujam pas ginekologą, planinė konsultacija. Gydytoja apžiūri ir sako kodėl tu nesigydai, juk esi nėščia. Išklausom moralą apie ligos poveikį naujagimiui! Prašom kad išrašytų vaistų. "Kreipkitės į šeimos gydytoją" Ačiū!
Spjaunam ir važiuojam namo.
Kitą dieną dar blogiau. Važiuojam pas SAVO šeimos gydytoją. Šiaip taip prisiprašome jog priimtų be talono. Einam su mintimi arba guldo į ligoninę arba neisime iš kabineto. Šeip taip prisiprašome kad išrašytų antibiotiko Ospamokso. 12 tablečių., bent šis tas.
Sugėrėme visą kursą. Vaistai baigėsi, kosulys ir sloga dar labiau padidėjo. Akys visos raudonos ir ašarotos, dar stipresnis kosulys ir nesibaigiantis nosies pūtimas..
Šį pirmadienį t.y. 2014.10..06 vėl keliaujame pas ponę vidaus ligų gydytoją... Vėl priekaištai kodėl ateina sveiki žmonės į polikliniką. Sumurma kad sugėrėm antibiotikų kursą ir daugiau nieko skirti negalinti, nes juk žmona nėščia! Prašom siuntimo pas loristą. "O kam, juk tu sveika!" Jptv...
Su dideliais pykčiais pasako jog nusipirktume Gymonirtolio ir Sinupreto, gal bent sloga praeis.
Aš nesu gydytojas, nesigiriu kad daug išmanau, bet pažiūrėjęs į gerklę galiu pasakyti kad jai yra angina. O ir neprofesionalui aiškiai matosi jog gerklėje pilna pūlių.
Ištikro nesikeikus, bet nachuj tokius gydytojus ir nachuj tokią gydymo sistemą. Gydymas "nemokamas" tai toks ir gydymas. Tai nx moku mokėsčius ir dirbu legaliai, jei net mano nėščia žmona negauna jokio gydymo. Vienas gydytojas siunčia pas kitą, tas dar pas kitą. Kiekvienas stumia nuo savęs ir kratosi betkokios atsakomybės.
Beje, ponia vyr. vidaus ligų gydytoja yra ponia Vidikienė, o šeimos gydytoja ponia Grigarienė. AČIŪ jums už "nuostabų ir nuoširdų gydymą".
Nėštumas ne liga, o ar tikrai? Kartais atrodo kad męs turime jaustis dėl to kad pastojome, o ne džiaugtis šeimos pagausėjimu.
Šį straipsnį rašau ne iš pykčio, o iš nevilties kad visiems giliai nusispjauti į sergančią nėščią moterį.
PAPILDYTA
Gydytojos rekomendacijos nėščiąjai.
Radau gydytojos išrašą ir rekomendacijas, kaip gydyti nėščią žmoną. Labiausiai mums patinka 4 punktas. Geriam pieną litrais ir "sveikstam". Čia kaip "valgau ir lieknėju".
Šiandien vėl važiuojame pas gydytoją. Žiūrėsim kas bus toliau.

Komentarų nėra: