2013/05/23

Kibinai su kiauliena

Pirmą kartą bandžiau kepti kibinus, tad nekeikit jei ką padariau ne taip.
Prieš pradedant rašyti receptą noriu pasakyti, jog kibinų nesu niekada daręs. Tad tai mano pirmasis kartas, tikiuosi kad ne paskutinis. Receptą radau čia ir jį modifikavęs pritaikiau pagal savo poreikius.
Pradedam.
Patiekalui reikia:
tešlai:
  • apie kilogramo miltų,
  • trijų kiaušinių,
  • apie du šimtus gramų margarino,
  • apie du šimtus gramų grietinės,
  • druskos.
įdarui:
  • apie kilogramo kiaulienos kumpio,
  • du šaukštus margarino,
  • keturių skiltelių česnako,
  • vandens,
  • prieskonių, druskos.
Gaminimas
Tešla
Sudedame miltus į dubenį ir sudedame margariną. Aš margariną tiesiog įkišau į mikrobangę ir ištirpdžiau. Taip lengviau išminkyti tešlą ir ne taip rankos aplimpa. Viską gerai išminkome. Įmušama du kiaušinius, trečiojo trynį pasidedame į šoną o baltymą supilame. Supilame grietinę ir druską. Viską LABAI gerai išminkome iki tol kol tešla visiškai nebelimpa prie rankų. Jei tešla, kaip ir man, pradžioje gaunasi skystoka, įdedame dar miltų. Gerai išmaišę, dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Įdaras
Susipjaustome mėsą gabaliukais, taip kaip spirgučius. Sudedame į dubenį. Įdedame prieskonius, druską ir smulkintus česnakus. Sudedame du šaukštus margarino. Viską gerai išmaišome. Kad mėsa būtų drėgnesnę, įpilame šlakelį virinto vandens ir permaišome.
Gamyba
Išimame tešlą iš šaldytuvo. Iš tešlos suformuojame maždaug vienodo dydžio kamuoliukus. Juos iškočiojame kočėlu, kad būtų kiek būtų kiek įmanoma apskritesni. Sudedame mėsą. Užspaudžiame kraštus ir užraitome, kad neišbėgtų riebalai. Sudėję į skardą, nutepame kibinus pasiliktu išplaktu tryniu.
Kepimas
Kepame apie keturesdešimt minučių iki dviejų šimtų laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Dedame tiesiog ant folijos ir nepilame jokių papildomų riebalų. Tešla ir taip yra riebi, tad pati veikia kaip riebalai.
Patiekimas
Na net nežinau kaip juos patiekti :) Aš iškart griebiau į ranką ir pradėjau ragauti. Žinoma iškart užsidrėbiau karštais taukais ir dar nusisvilinau krūtinę :)
Mano manymu patiekalas gavosi visai neblogas. Tik šiek tiek per mažai įdėjau druskos ir prieskonių, bei tešlai pagailėjau druskos :)
Drėgmės taip pat ganėtinai nemažai.
Skanaus ;)
Čia galite peržiūrėti nuotraukas iš mano bandymo kepti kibinus.













Komentarų nėra: