2013/05/23

Karbonadas su grybų padažu

Šiam vakarui karbonadas su pievagrybiu padažu.
Senajame puslapyje jau buvau rašęs apie šį patiekalą, bet kadangi senojo puslapio nebėra tai aprašysiu viską iš naujo.
Taigi, mums reikės:
Karbonadui:
  • nugarinės,
  • prieskonių,
  • česnakų,
  • kiaušinių,
  • smulkintų džiuvesėlių.
Padažui:
  • pievagrybių,
  • prieskonių,
  • sultinio kubelių,
  • margarino arba sviesto,
  • vandens,
  • miltų,
  • grietinės.
Garnyrui:
  • bulvių,
  • margarino arba sviesto,
  • grietinės,
  • pieno,
  • druskos.
Gaminimas:
Pasiruošiame mėsą
Nugarinę supjaustome maždaug centimetro storio riekelėmis. Galima net ir ploniau. Mėsą prieš išmušant, pabarstome prieskoniais ir gerai įtriname. Gerai išmušame kiekvieną gabalėlį. Užtarkuojame česnako ir kartą permušame. Kodėl užtarkuojame? Pastebėjau kad tarkuojant česnaką per morkinę tarką jį lengviau paskleisti ant mėsos, o be to česnakas gaunasi tokiais mini makaronais ir nesukrenta mušant plaktuku.
Paliekame mėsą pastovėti.
Gaminame padažą
Susipjaustome grybus. Dažniausiai perku mažus pievagrybius, tad juos pjaustau į keturias dalis. Pjaustydami pievagrybius nesistenkite jų labai supjaustyti, nes verdant jie sukrenta. Užkaičiame ir įmetame vieną kubelį vištienos sultinio.
Užsiverdame vandens. Priklausomai nuo to kokį kiekį darysite padažo tiek reikia ir vandens. Įsipilame į aukštesnį indą vandens ir įmetame vištienos sultinio.
Į keptuvę įdedame sviesto ar margarino ir ištirpdome. Įdedame miltų ir stengiamės jais sugerti visą riebumą. Miltų reikia dėti tiek kad viskas pradėtų sausėti ir susigertų. Aš dažniausiai vadovaujuosi 1:1 taisykle, tai dažniausiai pasiteisina. Stenkitės kad masė būtų vientisa ir ne guzuota.
Visą keptuvėje buvusią masę sudedame į indą su vandeniu ir sultiniu. Kad masė butų vientisa geriausia ją permaišyti smulkintuvu.
Išvirusius pievagrybius nukošiame ir dar kartą perpjaustome, tik šį kartą supjaustome šiek tiek smulkiau. Grybus ir skystą masę sudedame į puodą. Užkaičiame ant silpnos ugnies ir pastoviai maišome. Masė gana greitai pradeda darytis grietinės konsistencijos. Kai tik masė pradeda kunkuliuoti įdedame grietinės. Kiek? O čia jau priklauso nuo skonio ir padažo kiekio. Aš dažniausiai dedu tiek kad padažas pasidarytus baltas. Palaikome kol užverda.
Išsiverdame bulves
Išvirtas bulves sugrūdžiame, įdedame keletą šaukštų margarino arba sviesto, bei grietinės. Kai gerai sugrūdame įpilame pieno kad košė būtų skystesnė.
Išsikepame karbonadus
Mėsą pavoliojame išplaktame kiaušinyje ir džiuvesėliuose. Ilgai nekepame nes mėsa būna gana plona, tad greitai perkepa. Sudedame į puodą ir prieš patiekiant kurį laiką leidžiame pastovėti savo paties garuose.
Patiekiame patiekalą
Na čia jau jūsų pačių išmonės reikalas. Aš dažniausiai įsikraunu kalną košės ir kelis karbonadus ir viską užsipilu gausybe padažo.




Skanaus!


Komentarų nėra: