Norint pagalinti svajuko lietinius reikia:
tešlai:
įdarui:
- vištienos dešrelių,
- fermentinio sūrio
Gamyba
Tešla
Tešla paruošiama labai paprastai. Supilamas vanduo arba pienas į dubenį, sumušami kiaušiniai, įdedama druskos ir įpilamas šlakelis aliejaus. Miltus dedame maišydami, kad masė gautūsi tokia nei labai skysta nei labai tiršta, žodžiu vidutinio tirštumo :)
Įdaras
Dešreles supjaustome išilgai, ketvirčiais. Sūrį panašaus kaip dešrelės storio juostelėmis. Dešrelių ir sūrio reikia tiek kiek turite užsimaišę tešlos ir žinoma priklausomai nuo dešrelių dydžio.
Kepimas
Į įkaitusią keptuvę įpilame lašelį aliejaus, ir plonu sluoksniu paskleidžiame mūsų tešlą. Vos tik tešla apdžiūsta, verčiame ir dar kelias sekundes palaikome. Kadangi blynas gaunasi ganėtinai plonas tai jo nereikia ilgai kepti, nes pasidaro traškus ir nelabai tinka mūsų patiekalui.
Pabaiga
Į iškeptus blynus dedame gabalėlį sūrio ir dešrelės. Viską gražiai ir stangriai suvyniojame.
Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir iš abiejų pusių apskrudiname blynus.
Patiekimas
Kadangi aš labiausiai mėgstu grietinę, tad rekomenduoju ją ir naudoti. Pagardinimui į grietinę visada įsidedu žiupsnelį druskos.
Iš viso šio kiekio išeina apie 15 blynų.
Skanaus! ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą