2013/06/16

Lietuviškojo Wi-Fi saugumas arba kaip gauti "chaliavą" internetą

Sveika Lietuva :)
Šiandien kažkaip užėjo internetinio manijakizmo sindromas ir kilo noras pašnekėti apie Lietuviškojo Wi-Fi saugumą.
Nesu aš didelis tinklų ekspertas, bet mana tiek kiek žinau man ir taip per akis. Tačiau kaip ten bebūtų pastebėjau jog lietuviai savo interneto saugumu, visiškai arba iš dalies, nesirūpina. 
Kodėl? Na čia tikriausiai reikia Jūsų pačių paklausti. Gal nemokšiškumas, gal nežinojimas.. Tiesą pasakius manau, jog trūksta švietimo šiuo klausymu. Manau jaunajai kartai jai seniai aišku kas yra "užrakintasWi-Fi", tačiau ne visi žino kaip tai padaryti. Aš nesu IT mokytojas ir tikrai nesiruošiu jus mokyti kaip ir kodėl reikia "užrakinti internetą". RTFM! (liet. skaityk prakeiktą vartotojo vadovą!)
Tad pagrindinis klausymas. Kaip gauti "chaliavą" internetą?
Kadangi lietuviai nesirūpina ir dažnai "neužrakina" savo interneto, norint gauti nemokamą internetą užtenka turėti mobilųjį telefoną su Android operacine sistema ir paprastą ir visiškai nereikalaujančią jokių žinių Android programėlę WeFi Pro. Tai programėlė, kuri automatiškai prisijungia prie atvirų, t.y. "atrakintų" Wi-Fi tinklų.
Programėlę galite parsisiųsti iš Google Play čia.
O tada.. belieka praeiti pro daugiabučio namo kiemą ir "pasigauti" nemokamą internetą ir mėgautis kitų neapdairumu.
Žinoma, norui esant tą patį galima padaryti ir su nešiojamuoju kompiuteriu. Galima ne tik pasinaudoti po "chaliavu" internetu, bet ir pasižvalgyti po svetimus kompiuterius, tačiau tuo tegu užsiima kiti :)
Su ta pačia programėlė internetą galima gauti praktiškai bet kur, nes internetas supa mus, tik reikia trupučio noro jį susirasti ir pasiimti.
Labai gerai kur nors išvykus ir prisijungus prie tokio interneto šaltinio pasiskaityti e-mail'ą, pavartyti naujienas ar šiaip ką nors nuveikti.
Naudokitės ir džiaukitės kol Lietuva taps išprususi ir išmoks saugoti tai kas yra privatu :)


Komentarų nėra: