2015/08/12

Apie vaikų bendravimą su suaugusiais


Šį kartą esu priverstas parašyti apie daugumos mūsų vaikus. 
Šį kartą nebūsiu piktas, bet išsakysiu savo nuomonę ir mintis pažiūrėjęs į savo mažuosius ir į aplink lakstančius vaikus.
Na neviniojam į vatą ir pradedam nuo pradžių.
Šiandien, kaip ir kiekvieną dieną, su žmona ir mažyle prisėdome prie Ramybės skvero fontano (ir vėl tas nelaimingas fontanas :) ). Jame žaidė vaikai, keletas berniukų ir sakyčiau 9 - 11 metų dvi mergaitės. Kol žaidė ir taškėsi viskas buvo tvarkoje. Tačiau tai greitai nusibodo ir Mergaitės pradėjo pagal save reguliuotis fontano purkštuvus. Sėdinčiai močiutei trūko kantrybė ir ganėtinai gražiai paprašė nelaužyti fontano. Atsisuko, pažiūrėjo, apsimetė kad negirdi ir toliau darė savo. Išsukinėjo į visas puses, linksmai leido laiką, žodžiu išsikrovė nuo dūšios. Tuos purkštukus kurie nesisukinėno patrankė ranka kad tik pasisuktų. Į prašynus nelaužyti nulis reakcijos. 
Vakaras. Nueiname į Gegučių parke esantį parkelį pažaisti su vaikais. Kol vaikai žaidžia klausomės kaip bendrauja dvi mergaitės. Sakyčiau panašiai 8 - 9 metų. Viena šustresnė, kita nuolankesnė atėjusi su močiute. Šustresnė sunčia kitą pas močiutę kad išleistu į parduotuvę. Močiutė neišleidžia. Šustruolė aiškina " pasakyk tu tai seniai kad esi suaugusi ir tegu neaiškina ką reikia tau daryti", toji atsisako. Veiksmas vyksta toliau. Šustrosios žodynas didesnis už ją pačią.  Pokalbis pasisuka apie tai kad mažoms mergaitėms nedera vaiksčioti vienoms, nes būna visokių nutikimų kad vaikai dingsta ar su jeis kas nors nutinka. Šustroji " tu ką, bijai kad tave pagaus ir iš*is?!". Kita "kaip čia šneki?!". Šustroji " ir ką, tau piz*a jau želia, o tu elgiesi kaip malalietka, tai ir turi šnekėti mergos tokios kaip AŠ!".
Einam žaisti su vaikais kad nesiklausyti nesamonių.
Einam prie supynių.
Tik spėjus ateiti pribėga darželinio amžiaus berniukas, kiek vėliau nugirdom, vardu Ąžuolas. Iškart pareišia mano 3 ir 4 metų vaikams "piz*inat abu nuo supynių nes tuoj nu*isiu abu nuo vaizdo". Užsiima supynes. Žmonai paklausus kaip čia šneki pareiškia "eik nx nuo supynių ir kad akyse nematyčiau!". Žmonai patrakus, greitai dingsta nuo supynių ir nulekia "tvarkytis" prie čiuožyklos. Mūsų vaikai bėgioja nuo žaidimo prie žaidimo nes supynės "užimtos". Dabar gryžta vaikai prie supynių su manim. Tik pamatęs kad ateinam parskuodė kaip vėjas. Spėjom pirmi! Pradėjo laužyti ir kapanotis po supynių stovą. Bambėjo kad snargliai atėjo suptis į JO SUPYNES. Buvo mandagiai pasiūlyta dingti. "Dingo!" Nulėkė prie šalia esančių supynių ir pradėjo nuo jų kapanoti ten besisupusias mergaites. Mergaitės pasitraukė ant šalia likusių laisvų supynių, atlėkė ir aikštelės šeimininkas! Pradėjo spardyti ir šias. Tai pamačiusi mergaičių mama pasiūlė joms pereiti prie kitų žaidimų. Tas vėl paskui.
Kiek supratome "erelis" Ąžuolas buvo vienas be tėvų nes visiems gyrėsi kad mama išleido jį vieną.

Susirinkome vaikus ir išėjome namo.

Dienos reziumė.

Pirma. Mūsų vaikai nėra stebuklingi ir męs patys ne angelų choras, tačiau visokiems snargliams savo vaikų vaikyti tikrai neleisime! Ir jei dar kartą teks susidurti su tokiais, tai jie bus labai nemaloniai palydėti iki namų arba ten parvežti su policija!

Antra. Tikrai sunku yra sugaudyti su kuo vaikai bendrauja ir kaip šneka jų bendraamžiai, bet net ir mano mažamečiai noriai papasakoja ką šneka ir kaip šneka jų draugai. Tad, šnekamės, bendraujame ir saugom savo vaikus nuo Ąžuolų ir šustrekių.

Trečia. Nesam męs teisėjai, bet už save ir savo vaikus pastovėti tikrai mokame!

Komentarų nėra: