2014/01/30

Apie telefonus ir kvailius kurie juos pameta

Šiandien apturėjau tokį ne itin malonų reikalą. Paskambino vyras ir prisistatė esąs iš kriminalinės policijos ir, jog ieško kažkokio apsivogusio piliečio vardu Arnas kuris neva nurodė mano telefono numerį. Paaiškinau jog tokio čia nėra. Po penkių minučių perskambino ir paprašė parašyti paaiškinimą jog jis tai ne aš. Po penkių minučių atvyko kriminalistas ir paaiškino, jog man pamelavo ir jokio Arno neieško. 
Esmė yra tame jog prieš kelias savaites autobuse radau telefoną. Parvažiavęs namo pažiūrėjau kas per telefonas, viską ištryniau ir išmečiau kortelę. Telefoną išbandžiau ir įmečiau į spintą laukti "blogesnių laikų". Pasirodo užteko to vieno karto jog pagal IMEI būtų rastas mano telefono numeris. Tad va ir sulaukiau kriminalisto apsilankymo su priekaištais, jog nesistengiau surasti savininko ir jam gražinti per žioplumą pamesto prietaiso. 
Reziumė toks - radai, gražink nes vistiek suras. Pametei - kreipkis į policiją ir suras, aišku jei ne pavogė ir pakeitė IMEI. Nors manau jog ir tokiu atveju rasti galima :) 
Moralas - nx tuos svetimus telefonus :)
PAPILDYMAS
Po visų nesamonių ir vaikščiojimų po policiją, gavau pranešimą iš policijos, jog nutrauktas ikiteisminis tyrimas ir viskas yra nutraukta.
Kas būtų jei būtų.. Kaip aiškino policijos pareigūnė, kadangi aš radau telefoną ir išmečiau SIM kortelę ir nesistengiau surasti šeimininko tai traktuojama kaip telefono vagystė, o už tai gresia:
jei teistas - iki 6 METŲ KALĖJIMO!
jei neteistas - iki 3 metų lygtinai.
Žinoma su įrašu "TEISTAS"!
NX tokias nesąmones! Kitą kartą randu telefoną, įdrebiu į šiukšlių dėžę ir sėkmės ieškant!

Komentarų nėra: