Šį kartą labai lengvas ir skanus patiekalas puikiai tinkantis savaitgalio pabaigtuvėms.
Mums reikėjo:
kukuliams:
* 600 g kalakutienos faršo,
* 1 morkos,
* 1 svogūno,
* 5 riekelių batono,
* 1/2 stiklinės pieno ,
* gabalėlio fermentinio sūrio,
* prieskonių.
padažui:
* 200 g pievagrybių,
* 500 ml pieno,
* 50 g sviesto,
* 5 šaukštų miltų.
Garnyrui tinka absoliučiai viskas. Męs darėme su bulvių koše, bet labai liuks yra ir su spagečiais.
Gaminame
Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną ir per smulkią morkinę tarką sutarkuotą morką. Į dubenėlį įsipilame pieną ir sudedame batoną, kad sugertų pieną. Sudedame viską į faršą, įtarkuojame sūrį.
Viską gerai išminkome ir formuojame 1/2 sniego gniūžtės dydžio kukulius.
Gautus kukulius iš visų pusių šiek tiek apkepame keptuvėje.
Į keptuvė dedame sviestą ir jį ištirpiname. Sudedame miltus ir apkepame kol parus. Supilame pieną, sudedame prieskonius. Supjaustome pievagrybius, o jei mažesni dedame cielus į padažą ir šiek tiek paverdame.
Iškeptus kukulius sudedame į troškintuvą ir užpilame padažu. Bent jau pagal šiuos kiekius man kukuliai užsipylė pilnai, jei dar trūksta skysčių galima dapilti vandens arba pieno.
Šauname į orkaitę ir apie 40 minučių troškiname.
Patiekimas
Dedame garnyrą ir keletą kukulių, užpilame padažu ir valgom, valgom, valgom ir .. o dieve.. nebėra :(
Žodžiu patiekalas tikrai superinio skonio. Žiauriai skanu ir lengva. Ypatingai tinka vaikams.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą